O Concello de Betanzos inicia as obras de mellora da rúa Fonte de Unta que permanecerá cortada ao tráfico durante dous meses

O Concello acaba de comezar as obras de pavimentación de Fonte de Unta coa substitución do actual pavimento de chapacuña para evitar os continuos problemas que presenta debido á circulación rodada e a pendente da rúa cun investimento duns 80 000 euros Para iso levará a cabo a súa substitución por laxas de pedra granítica, mantendo as laxas de cantaría existentes no centro da calzada, así como as pedras de granito colocadas lonxitudinalmente no bordo das beirarrúas.

As obras previstas pretenden, sen dúbida, reforzar os valores arquitectónicos e especiais desta zona, mais sobre todo eliminar os continuos problemas que presenta o actual pavimento de chapacuña nas zonas de tráfico rodado. Para iso proponse a substitución na calzada do actual pavimento por outro de laxas de granito de 15 cm de espesor, empregándose laxas de diferentes dimensións, especialmente nos puntos de encontro con outros pavimentos seguindo as características de deseño da rúa Ferradores e da Porta da Vila.

Como consecuencia das obras a rúa permanecerá pechada ao tráfico, nun principio, por un período de dous meses xa que tamén se verá afectada polas obras que se levarán a cabo nos Soportais e que acaban de ser adxudicadas.

Trátase das da rúa Ferradores na que tamén se pretende substituír o pavimento actual de chapacuña por laxas de pedra granítica na zona de paso de vehículo para evitar así o levantamento continuo das actuais pezas. As obras incluirán tamén a mellora da rede de recollida de augas pluviais.

O obxectivo é evitar que cada certo tempo se teñan que levar a cabo obras de reparación do actual pavimento no que nos últimos anos o Concello investiu en arranxos arredor de 70.000 euros co que “o mantemento era insustentable”. Antes de expor a substitución do pavimento, o goberno local buscou outras alternativas canto á aplicación de diversos materiais no formigón para tentar prolongar este e manter a zona nunha situación aceptable. Con todo, os produtos utilizados tampouco deron os resultados esperados polo que finalmente decidiuse acometer este proxecto.

A reforma proxéctase ao longo da fachada dos Soportais. O proxecto expón a substitución nas zonas de circulación rodada do actual pavimento por un de laxas de granito de 15 centímetros de espesor, empregándose laxas de diferentes dimensións en función das zonas de paso de peóns e dos colectores de recollida de residuos.

O actual pavimento foi instalado en 2009 dentro dun proxecto que incluíu a reordenación da praza co fin de pór en valor a arquitectura dos edificios que conforman esta e compatibilizar os usos públicos coa ordenación das circulacións peonís e de vehículos. con relación á ordenación das circulacións levou a cabo a ampliación da zona peonil da rúa Ferradores, para o que se utilizou a combinación de pavimento de laxas de pedra granítica e chapacuña de lousa, compatibilizando na zona o tráfico rodado e a circulación de peóns, outorgando prioridade ao peón e limitando o espazo ao tráfico, principalmente no punto de conexión da rúa Ferradores e Porta da Vila.

Con todo, o intenso tráfico existente na conexión de Ferradores con Fonte de Unta e de Ferradores coas rúas Ánxeles e Cruz Verde, motivou que ao longo destes anos o pavimento presentase constantemente pezas soltas con fochancas que deben ser reparadas continuamente. Tamén se detectaron problemas na canalización das redes pluviais co que é necesario mellorar as conexións para recoller a gran cantidade de auga que chega a esta zona procedente da estrada N-VI e Porta da Vila.

Deixa unha resposta

O teu enderezo electrónico non se publicará